Vinyl DJ

DJ Ron9 Vinyl DJ poster 1981

Vinyl DJ er ren nostalgi, og der, det hele startede.

Første gang udtrykket DJ (Disc Jockey) blev brugt var i 1935, og i 1943 blev den første DJ fest afholdt i England. I 1947 blev der for første gang brugt to pladespillere, og samme år åbnede verdens første diskotek i Paris.

8 år senere blev den første DJ pult med mixer lavet, så der kunne spilles musik uden pauser, og i 1960’erne begyndte DJ’s at beatmixe, så musikken flød sammen i harmoni. 

I starten af 1973 opfandt DJ Kool Herc en ny mixing teknik, hvor han mixede frem og tilbage med to ens numre og derved forlængede et nummer, teknikken blev senere grundlaget for extended udgaver.

Vinyl er i fremdrift

Vinyl har de sidste mange år været i stor fremdrift, salget af vinyl og pladespillere er nærmest eksploderet,  dels på grund af charmen og dels på grund af den gode lyd som vinyl giver. 

Jeg startede min DJ karriere med at spille vinyl, og kan derfor give din fest et unikt og autentisk skær fra 2 stk Technics 1210 og vinylskiver.

Så hvis du overvejer at få spillet vinyl til din næste fest, er du landet det rigtige sted.

Der er to muligheder, der sagtens kan kombineres, den ene er DVS (Digital Vinyl Signal) hvor det er en vinylplade der styrer et digitalt signal fra en PC, så du kan høre alle numre, også helt ny musik uden støj fra pick-up/vinyl plade. 

Den anden mulighed er ren vinyl afviklet udelukkende på vinyl plader, det giver selvfølgelig musikalske begrænsninger,  men er til gengæld ren nostalgi med lidt nålestøj, “knas” fra vinylen og den fede lyd et analogt signal giver. 

De to muligheder kan også kombineres, så du får det bedste fra to verdener.  

Send kontaktformular allerede i dag, og lad os tage en uforpligtende snak om Vinyl DJ mulighederne til din næste fest.